Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın Merdiveni Bapsı Elbette Açılır? Yangın Merdiveni Bapsı yahut Yangın Çıkış Bapsı olarak malum baplar kullanıldığı binada oluşan yangın veya ivedili bir vaziyet anında insanların yeğni bir itmesi ile dâhilen hariçya selim açılmaktadır.

Bu baplar gerçek olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın peklik belgeli sıfır cereyan etmek üzere iki gruba ayrılır.

Bunun dâhilin de görmüş geçirmiş yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün bilgilerin bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine nazaran yangın merdiveni yapım eylemek ve montajını icra etmek binaların yangından korunması midein elzemdir.

üste, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sebebiyle bu baplar haricen açılamaz. Bu pozisyon uğruluk vakalarının önlenmesini sağlar.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara usturuplu olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Kanat skorsı yahut kullanılması istenen menteşelerden kollara denli kaliteli bir malzeme ile mimarilacak üretimlerde yangın bapsı hediyeı belirlenebilmektedir.

Malik oldukları özellikleri itibarıyla 60, 90 ve 120 an olarak sınıflandırılabilir ve burada sınıflandırma ekipmanın yangına olan dayanımını belirtmektedir. Fonksiyon olarak bu süre içinde, insanların bu açıklıktan çıkabilmesine imkân teşhisrken özge taraftan ise taksimmler ortada alevlerin dağılmasını engellemektedirler.

Binalarda mukannen standartlarda taraf alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları bağırsakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 saksılığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın bapları, yangınla uğraş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının arama altına düzenınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesine imkân teşhisr.

Yangın Kapısı Kolu aşağı gerçek itilerek kapının kolayca açılmasını sağlayan Panik Kol dokumasında kullanılır. Tehlike anında ihtiyaç mahsus bu aparat enikonu fonksiyonel ve teltiksiz olmalıdır.

Yangın Kapısı Nasıl Takılır? Her binanın mevla evetğu vadi ve ihtiyacı bakış önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı kompetan takımlar aracılığıyla Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul mimarilmaktadır.

Yangın kapıları, yangın emniyetliği sinein ciddi öneme malik olan yapısal unsurlardır. Ivedi durumlarda emniyetli bir kaçış temin etmek amacıyla tasarlanmış olan bu kapılar, yangının yayılmasını engelleyerek insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı evet. Yangın bapları çoğu kez yangın dayanımı yüksek malzemelerden mamultır ve yangın alarm sistemleriyle bütünleşmiş edilebilirler.

Report this wiki page